Costa Rica | Las Huacas

Gamintojas: Senel Campos Valverde
Regionas: Brunca
Ūkis: Las Huacas
Porūšis: Obata
Apdorojimas: Naturalus anaerobinis
SCA: 86.90
Skonio savybės: Aviečių džemas / Citrinų pyragas / Tonikas / Vanilė

16,0058,00

Nemokamas pristatymas Lietuvoje nuo 21€
Pristatymas per 1-3 darbo dienas

Ūkis

Don Senel Micromill 2014 m. įkūrė Senel Campos, reaguodamas į tuo metu prastas kavos kainas. Pirmaisiais metais Don Senel apdorojo 300 kg kavos iš Finca La Toboba. Į seną rankinį smulkintuvą sumontavęs skalbimo mašinos variklį ir panaudojęs pagrindinę malūno infrastruktūrą, kuri jau buvo sukurta. Ši pirmoji partija buvo gerai įvertinta, todėl per kitą derliaus nuėmimą Senelis supirkdavo ir perdirbdavo kuo daugiau kavos, kad uždirbtų pinigų, reikalingų naujai įrangai įsigyti, džiovinimo vietoms pagerinti ir investuoti į žemės pirkimą, kurioje būtų geros sąlygos auginti naujas veisles, pasižyminčias sudėtingais ir aukštos kokybės puodelių profiliais.

Šiandien Don Senel turi du ūkius – Las Huacas ir El Cola Roja, kuriuose auginami Obata ir Villa Sarchi medžiai. Žemės reljefas yra suskaidytas ir nelygus, tačiau abiejuose ūkiuose vyrauja maistingųjų medžiagų turtingas dirvožemis ir unikalus mikroklimatas, susidaręs tarp dviejų netoliese esančių kalnų kanjonų.

Nuo 2014 m., kai buvo pradėtas kurti, mikromilžinas gerokai pasikeitė: įrengtos paaukštintos lysvės ir šiltnamio džiovyklos, modernizuota įranga ir įrankiai. Perdirbimo procesas malūne taip pat pasikeitė, nes iš pradžių buvo taikomi labiau tradiciniai metodai, o dabar matuojami ir stebimi tokie kintamieji kaip pH ir Brikso laipsniai, kad būtų galima kontroliuoti ir daryti įtaką galutiniam kiekvienos mikrolokštelės taurės profiliui.

Apdorojimas

Ši „Obata” partija buvo apdorota natūraliu anaerobiniu būdu „Don Senel Micromill” gamykloje.Šviežiai nuskintos vyšnios pirmiausia tris dienas fermentuojamos visos ant pakeltų lysvių.Iš dalies fermentuotos vyšnios uždaromos į plastikines statines, kuriose keturias dienas vyksta anaerobinė fermentacija.Po to fermentuotos vyšnios pirmiausia džiovinamos ant pakeltų džiovyklų ir tik tada baigiamos džiovinti būgninėje džiovykloje. Iš viso džiovinama 30-40 dienų.

Regionas

Brunca auginimo regionas yra pietinėje Kosta Rikos dalyje ir apima du jauniausius kavos auginimo kantonus šalyje – Coto Brus ir Pérez Zeledón.Rytuose regionas ribojasi su Panama, pietuose ir vakaruose – su Ramiuoju vandenynu, o šiaurėje – su Kordiljeros de Talamankos kalnais, kuriuose stūkso aukščiausia Kosta Rikos viršukalnė Chirripó.

Coto Brus kantone vidutinė temperatūra yra 18-26 °C, o vidutinis aukštis – 955 metrai. Kava čia pradėta auginti XX a. šeštajame dešimtmetyje, kai italų kolonistai ir vietiniai Kosta Rikos gyventojai įkūrė pirmuosius kavos ūkius.Šiandien kantono ekonomika beveik visa sukasi apie kavą – 75 bendruomenėse šią kultūrą augina 2 600 augintojų.

Perezo Zeledono kantone, esančiame Brunkos auginimo regiono šiaurės vakaruose, išvystyta ekonomika, kuriai daugiausia būdinga žemės ūkis, gyvulininkystė, prekyba, pramonė ir turizmas.Šiuo metu pagrindinė žemės ūkio šaka kantone yra cukranendrės ir kava, taip pat auginami kiti vaisiai ir daržovės.Pereso Zeledono geografinė padėtis yra puiki, nes jungia Kosta Rikos sostinę San Chosė su pietinėmis šalies vietovėmis, ypač su Panamos pasienio regionais, tokiais kaip Koto Brusas.

Svoris N/A
Svoris

1kg, 500g, 250g

Malimas pagal ruošimo būdą

Pupelės, Prancuziškas kavinukas, Chemex, V60, AeroPress, Plikymas puodelyje, Moka kavinukas