Kenya | Igutha

Gamintojas: Smulkieji vietos ūkiai

Regionas: Nyeri | Ūkis: Igutha apdorojimo stotis

Porūšis: SL28 | Apdorojimas: Plauta | SCA: 86.50

Raudonieji serbantai / Rabarbarai / Obuoliai / Kraujinis apelsinas

10,8036,70

SKUCOF-04-1-2 Categories,

Igutha apdorojimo stotis buvo įkurtas 2005 m. prie Rugi FCS, šiuo metu fabrike dirba 600 narių, kurie tiekia kavos uogas. Visos kavos vyšnios surenkamos rankomis ir tą pačią dieną pristatomos į malūną.

Fabriko darbuotojai prižiūri šį procesą, o nepakankamai prinokusių ar pažeistų vyšnių nepriima „vyšnių tarnautojas”, kuris registruoja, kiek kavos kiekvienas augintojas pristato bet kurią dieną (taigi ir kiek reikia sumokėti už kavą, kai ji parduodama). Atmestą kavą reikės vėl parsivežti namo, o ūkininkas turės rasti vietą, kur ją išdžiovinti (dažnai tai būna brezentas kieme) ir tik sezono pabaigoje pristatyti kaip žemos kokybės „Mbuni” – natūraliu būdu pagamintą kavą, už kurią mokama labai maža kaina.

Taigi ūkininkai skatinami rinkti ir pristatyti tik pačias prinokusias vyšnias, kokias tik gali. Pasvėrus ir užregistravus pristatytas vyšnias, jų svoris ir ūkininko identifikaciniai duomenys įrašomi į vyšnių tarnautojo registrą, o vyšnios pradedamos minkštinti.

Po minkštinimo vyšnios gabenamos į vieną iš fabriko fermentacijos talpyklų, kur fermentuojamos maždaug 12-48 valandas. Tada kava visiškai nuplaunama, kad būtų pašalinti visi gleivių pėdsakai, o po to rūšiuojama. Po to kava džiovinama ant pakeltų džiovinimo gultų arba mirkoma po cirkuliuojančiu vandeniu iki 24 valandų. Galiausiai kava čia lėtai džiūsta 2-3 savaites, per kurias ji reguliariai apverčiama ir uždengiama karščiausiu paros metu.

Svoris 0,25 kg
Svoris

1kg, 500g, 250g

Malimas pagal ruošimo būdą

Pupelės, Prancuziškas kavinukas, Chemex, V60, AeroPress, Plikymas puodelyje, Moka kavinukas

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Kenya | Igutha”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *