Myanmar | Shwe Yi Mon

Gamintojas: U Ye Myint

Regionas: Mandalay | Ūkis: Shwe Yi Mon

Porūšis: SL28 | Apdorojimas: Natūralus | SCA: 85

Džiovinti obuoliai / Irisai / Gvazdikėliai / Kepinti lazdyno riešutai / Šokoladas

9,9033,20

SKUCOF-04 Categories, Tags,

Ūkis

Shwe Yi Mon plantacija yra Say Ta Lone kaime, Pyin Oo Lwin miestelyje, Mandalay regione. 1998 m. U Ye Myint įsigijo žemę, tais pačiais metais čia pasodinti pirmieji kavos medeliai. 80 akrų ploto ūkyje esančiame 1093-1208 m virš jūros lygio auga arabikos kavamedžiai, kurios nuo tiesioginių saulės spindulių saugo sidabrinio ąžuolo ir makadamijos medžių pavėsiai. Shwe Yi Mon valdoje galima pastebėti keletą įnovatyvių metodikų kuriuos taikomos, skirtingiems atstumams tarp pavėsį teikiančių medžių rūšių, medelių tręšimui, 3 saulės džiovyklų kupolus ir lašelinio drėkinimo sistemą.

Ūkininkas

U Ye Myint, Shwe Yi Mon savininkas, gimęs Mandalajuje. 1993 jis baigė botanikos studijas ir įgijo magistro laipsnį ir dirbo dėstytoju Mandalajaus universitete. Dabar jis vadovauja vienai didžiausių arabikos plantacijų šalyje, kuri yra pelniusi daugybę apdovanojimų Mianmaro nacionalinėse kokybės konkursuose. Jis turi daugiau nei 20 metų patirties žemės ūkyje ir yra Mianmaro kavos asociacijos ir „Mandalay Coffee Group“ įkūrėjas. Jis taip pat yra antrasis Azijos kavos asociacijos pirmininkas Junano valstijoje, Kinijoje. 1998 m. įsigyjęs kavos plantaciją jis nusprendė kavos auginimui ir ūkio plėtojimui skirti visą savo laiką. U Ye Myint yra baigęs kavos apdorojimo kursus, ir yra sertifikuotas (2 lygis: Professional) gamintojas. 2019 m. ūkyje jis įsirengė perdirbimo įrenginius, saulės džiovyklas, nedidelį drėgnąjį malūną, su pulperiu ir de-mucilageriu.

Apdorojimas

Ūkyje daugiausia gaminama natūraliu sausuoju būdu ir labai nedaug šlapiuoju būdu apdorojamos kavos. Selektyviai nuskintos visiškai prinokusios SL28 porūšio vyšnios siunčiamos į priėmimo zoną, kur pašalinamos plūduriuojančios uogos, likusios uogos keliauja į saulės kupolus džiovinimui. Kur džiovinimo metu yra vartomos kas valandą dienos metu. Saulės džiovyklų naudojimo privalumas yra tas, kad jos apsaugo nuo rasos ir drėgmės pakartotinio patekimo. Maždaug po 18-21 dienos džiovinimo drėgmes lygis pasiekia 12 % drėgmės kiekis. Viso apdorojimo metu tos dienos partijos yra atskiriamos ir laikomos ūkyje derliaus nuėmimo sandėlyje „ilsinimo laikotarpiui“, kuris trunka 4-6 savaitės, tada uogos siunčiamos į MCG (Mandalay Coffee Group) , kad būtų sausai išlukštentos surūšiuotos ir paruoštos eksportui. Shwe Yi Mon gamina vienas iš geriausių rūšinių kavų šalyje, visada teikia prioritetą kokybei ir jos pastovumui. Tokių būdu gimsta šita SL-28 sauso apdorojimo kava.

Svoris N/A
Svoris

1kg, 500g, 250g

Malimas pagal ruošimo būdą

Pupelės, Prancuziškas kavinukas, Chemex, V60, AeroPress, Plikymas puodelyje, Moka kavinukas

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Myanmar | Shwe Yi Mon”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *