Ūkis
Ši kava atkeliavo iš Finca Buena Vista ūkio, Las Camelias region o Nueva Segovia departamente, pačioje šalies šiaurėje besiribojančioje su Hondūru. Šį 51 akro ploto ūkį, įsikūrusį 1200-1400 m virš jūros lygio, valdo JAMIR JOSUE GARCIA AGUILAR, jaunas ir novatoriškas 27 metų ūkininkas. Anksčiau jo tėvas kavą augino tradiciniais ūkininkavimo metodais, tačiau Jamirui vedus tėvas perdavė jam dalį ūkio, kad jis galėtų jį tvarkyti savaip. Nuo tada įdėjau daug pastangų, kad pasiekčiau puikių rezultatų tiek gamybos, tiek kokybės srityje. Nenustoju tobulėti, noriu gaminti puikią kavą kurią su džiaugsmu galėtų gerti kiekvienas! Sako Jamiras.
Porūšis ir apdorojimas
Tai „Red Catuai“ arabica porūšis, kompaktiškas augalas pasižymintis dideliu derlingumo potencialu ir standartine kokybe Centrinėje Amerikoje. Kava apdorota naudojant plautos fermentacijos metodą. Ryškiai raudonos vyšnios buvo nurinktos rankomis. Iškarto vežamos į plovimo stotį, kur buvo atskirti plaukiojantys vaisiai. Nuėmus odelę, pupelės su minkštimu 72 valandoms paliekamos fermentacijos talpyklose. Fermentacijai pasibaigus, kai minkštimas visiškai pašalinamas, pupelės perkeliamos ant „afrikietiškų gultų“ ir džiovinamos 28 dienas šešėlyje. Dėl platos fermentacijos ir lėto džiovinimo pailgėja kavos tinkamumo vartoti laikas, kartu išgaunamas gaivus, švarus ir subalansuotas kavos puodelis.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.