Peru | Finca La Despreciada

Gamintojas: Jimmy Marín Ciriaco

Regionas: Central Selva | Ūkis: Finca La Despreciada

Porūšis: Caturra | Apdorojimas: Modifikuotas Naturalus | SCA: 88

Kriaušės / Ličiai / Šokoladas / Apelsinų likeris/ Makadamijų riešutai

12,0034,00

SKUCOF-08-1 Category

Finca La Despreciada valdo Jimmy Marín Ciriaco, garsus kavos augintojas iš Centrinės Selvos regiono. Jo kavos paskutinius kelis metus 2020 ir 2022 pateko tarp 24 geriausių Peru „Cup of Excellence“ prestižinio kavos konkurso. Šitame ūkyje auginama kava norime pasidalinti su jumis.

La Despreciada ūkis įsikuręs 1650 m aukštyje virš jūros lygio. Mažame viso vieno hektaro žemės sklype Jimmy augina Caturra, Catuai ir Limani porūšių medelius. Paties Jimmy žodžiais tariant, „La Despreciada” yra mano tėvų Sadler Marín García ir Narda Ciriaco Salvatierra, kurie yra antros kartos kavos augintojai, palikimas. Mano tėvas, kuriam priklauso Finca Ave Fénix, Santa Herminia Palomar vietovėje, perdavė man šį ūkį 2013 m., tais pačiais metais, kai rūdys smarkiai smogė kavos plantacijoms visoje Peru.

Pavadinimas La Despreciada suteiktas todėl, kad šiame ūkyje augo Caturra ir Catuai veislės, kurių tais metais niekas nenorėjo, nes jos nebuvo atsparios rūdims. Visi pradėjo auginti Catimor, bet aš nusprendžiau pasilikti prie šių dviejų veislių. Reguliavau pavėsį, sudariau tręšimo ir kultūrinių darbus, fitosanitarinę kontrolę, sodinukų poskiepį ir taip man pavyko atgaivinti ūkį ir jūdėti į priekį.2015 m. Jimmy baigė kavos ragavimo kursus pagal Vilijos Rikos savivaldybės projektą ir yra nacionalinis cupperis, tai jam padėjo geriau suprasti fermentacijos procesus ir kokia jų įtaka kavos aromato ir skonio savybėms. Ir kaip fermentacijos procesų pagalba pasiekti, tolygią ir vienodą  kokybę puodelyje. Tais pačiais metais Kaldivijos mokykloje (Kolumbija) mokėsi fermentacijos procesų subtilybių su instruktoriumi Edvinu Noreña. Pilnai įvaldyti fermentacijos procesus plautoje, natūralioje ir pusiau plautoje kavoje trūko bent ketverius metus. 2017 m. atsirado „Cerezos Café” prekinis ženklas, kurio asortimentą sudaro trys pasirinkimai: plautas,dvigubos fermentacijos, plauta ir modifikuota natūrali „Caturra”, „Catuai” ir „Limani” porūšių kava.

Apdorojimas

Šiai kava paruošti yra naudojama nestandartinė metodika. Kavos uogos nuimamos rankiniu būdu, taip užtikrinama kad nurenkamos tik labiausiai prinokusios uogos kuriuose cukraus koncentracija yra aukščiausia. Po nurinkimo uogos buvo perplautos, siekiant atrikti šapelius ir kitus pašalinius objektus ir plūduriuojančias mažiau tankias,  reiškia mažiau prinokusias, uogas. Po to uogos yra fermentuojamos (anaerobinėje) žemo deguonies lygio terpėje 18 valandų, po to seka papildoma 18 valandų aerobinė fermentaciją po kurios uogos paskleidžiamos ant afrikietiškų gultų džiovinimui kuris trunka apie 25 dienas. Kaip gamintojas Nuo akimirkos, kai perėmėme vadovavimą ūkiui Jimmy viena iš svarbiausių jo užduočių buvo išsaugoti dirvožemį. Kai kurie mano, kad tvarus ekologinis kavos ūkininkavimas yra lygus nieko nedarymui. Tačiau mums Despreciada ūkyje tai viena iš pagrindinių vertybių ir būdas parodyti, kad mūsų dirvožemis yra  sveikas ir derlingas. Periodiškai atliekame chromatografines analizes, kurių pagalba galime garantuoti, kad mūsų dirvožemių, mikroorganizmų ir mikrofloros būklė nuolatos gerėja, o tai atsispindi ir kavos kokybėje.

Svoris N/A
Svoris

1kg, 500g, 250g

Malimas pagal ruošimo būdą

Pupelės, Prancuziškas kavinukas, Chemex, V60, AeroPress, Plikymas puodelyje, Moka kavinukas

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Peru | Finca La Despreciada”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *