Ūkis
Ši kava gaminama San Ignacio de Acosta, už dviejų valandų kelio nuo sostinės San Chosė. „La Falda” ūkyje, kuris ispanų kalba reiškia „sijonas”. Pavadinimas atspindi ūkio topografiją. Kavos plantacijos apsupa nedidelį kalną, kuris atrodo tarsi sijonas. Savininkas Miguelis Diazas paveldėjo ūkį iš savo tėvo, nors jam jau per trisdešimt, jis sukaupė geriausias žinias iš senosios mokyklos (savo tėvo) ir naujos inžinierių rekomenduotos praktikos.
Prieš kelerius metus „Palmichal-Micro Mill” nusprendė apdoroti „La Falda Farm” kavą mikro malūne. Dėl savo nepaliestos vietos, ūkininkavimo praktikos ir įsipareigojimo rinkti tik prinokusias vyšnias. Po ilgų bendro darbo metų „Palmichal” galėjo įvertinti „La Falda” kavos nuoseklumą puodelyje metai iš metų. Šį ilgalaikį ryšį ketinama tęsti ir ateityje. La Faldoje galima pamatyti daugybę gyvūnų, pavyzdžiui, triušių, meškėnų, voverių, daugybę paukščių ir kt.
Įvairovė ir perdirbimas
Ši kava yra Villa Sarchi veislės kava. Natūrali Burbono mutacija su vieno geno mutacija, dėl kurios augalas užauga mažesnis. Atrasta Kosta Rikoje XX a. šeštajame dešimtmetyje netoli Sarchi miestelio. Veislė gerai prisitaikiusi prie regiono ir garsėja tuo, kad atlaiko labai stiprius vėjus ir išgauna gerai subalansuotus ir sudėtingus puodelius.
Ši kava perdirbta Palmichal mikro malūne. Kava 10 dienų buvo džiovinta cementinėse terasose, vėliau baigta džiovinti ant pakeltų lovų, kad drėgmės lygis būtų tolygesnis. Po džiovinimo kava du mėnesius ilsėjosi pergamente, po šio laikotarpio ji buvo sausai malama, rūšiuojama pagal svorį, tankį, dydį ir spalvą.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.