Riboto Leidimo | Guatemala Florencia

Kilmės šalis: Gvatemala

Regionas: Malacatancito / Huehuetenango

Ūkis: Finca La Frolencia

Porūšis: Bourbon / Catuai

Apdorojimas: Naturalūs

Skonio Savybės: Juodėji serbentai / Tartaletės su mėlynėmis / Saldainiai su likeriu / Braškės

12,0034,00

SKUCOF-09 Category

O taip, tai VASARA gėriausias metų laikas! Laikas gaudyti saulę, leisti laiką lauke su draugais, kurti ryškius ir spalvingus prisiminimus. Tokius pat ryškis ir spalvingus, kaip ir mūsų sezoninė kava iš Gvatemalos!

Ūkis

Ši kava auginama Huehuetenango regione, Malacantacito departamente esančiame šalies pietvakariuose. Florencijos ūkio plotas yra apie 35 hektarai, jis įsikūręs vietovėje esančioje maždaug 2000 m virš jūros lygio. Uolėtas ir smėlėtas vulkaninės kilmės dirvožemis, didelis aukštis virš jūros lygio, šiltas ir sausas oras sudaro puikias sąlygas lėtam kavos uogų brendimui, todėl vaisiuose yra daugiau cukraus, o tai padeda išgauti kompleksišką ir saldų puodelį. Šios kavos gamintojas Jorge Otoniel Mericda Reyes paveldėjo šį ūkį iš savo tėvų ir yra trečios kartos ūkininkas, aistringai besidomintis savo amatu ir siekiantis taikyti šiuolaikinius mokslo metodus, kad pagerintų gaminamos kavos kokybę.

Porūšis

Tai dviejų labai klasikinių ir Centrinei Amerikai būdingų porūšių – Bourbon ir Catuai – mišinys. Bourbon veislė buvo įvežta į Braziliją apie 1860 m., o iš ten greitai išplito į šiaurę, ir kitas Pietų ir Centrinės Amerikos šalis, kur auginama iki šiol. Čia ji susimaišė su kitomis Bourbon giminingomis veislėmis. Tai viena iš kultūriškai ir genetiškai svarbiausių veislių pasaulyje, garsėjanti puikia puodelio kokybe, ypač užauginta didesniuose aukščiuose. Kita Catuai kurios pavadinimas kilęs iš Gvaranių „multo mom:, reiškiančio „labai geras“. Šiandien ši veislė laikoma geros, bet ne puikios kokybės puodeliu. Yra geltonvaisių ir raudonvaisių rūšių, per ilgą laiką įvairiose šalyse buvo išvesta daugybė selekcijų. Veislė sukurta 1949 m. sukryžminus geltonosios Caturra ir Mundo Novo veisles iš pradžių pavadinta H-2077.

Apdorojimas

Natūralus procesas pradedamas ūkyje atrenkant tik optimaliai prinokusias uogas. Jos plaunamos ir atsargiai gabenamos į džiovyklą, kur plonu sluoksniu paskleidžiamos ant plastikinių brezentų. Šios vyšnios atsargiai judinamos ir vartomos maždaug tris kartus per dieną, stengiantis jų nepažeisti.

Sekančiame etape ant tam skirto grindinio dedamas storas pergamento pupelių sluoksnis, kuris vėliau uždengiamas juodos spalvos polimerinės medžiagos tinklu, leidžiančiu orui patekti tarp žemės ir kavos, kad kava džiūtų tolygiau. Pupelės pirmąsias keturias dienas džiovinama ant brezento 100 % saulės šviesoje, kad būtų išvengta per didelės fermentacijos ar pelėsio atsiradimo. Po to jos perkeliamos ant „afrikietiškų lovų“, kur 75 % pavėsyje džiūva dar 25 dienas, kol pasiekia 11,5 % arba mažesnį drėgnumą. Iš viso ši kava buvo džiovinama 29 dienas. Išdžiovintos pupelės perkeliamos į sandėlį, kur mėnesį ilsisi kaip džiovintos vyšnios, kad drėgmė pupelėse susivienodintų. Po mėnesio džiovintos vyšnios išlukštenamos, idealiu atveju prieš eksportuojant jau išlukštentos pupelės, turėtų būti dar mėnesį palaikomos ir brandinamos. Šis papildomas mėnuo leidžia subalansuoti skonį, o lėtas džiovinimo procesas taip pat prailgina pupelių galiojimo laiką.

Svoris N/A
Svoris

1kg, 500g, 250g

Malimas pagal ruošimo būdą

Pupelės, Prancuziškas kavinukas, Chemex, V60, AeroPress, Plikymas puodelyje, Moka kavinukas