Colombia | Finca La Florida

Kilmės šalis: Kolumbija

Regionas: San Adolfo / Huila

Ūkis: Finca La Florida

Porūšis: Pink Bourbon

Apdorojimas: Drėgnas Anaerobinis

Skonio savybės: Kinrožės / Avietės / Vyšnios / Cukruotos citrinos /Sultinga ir arbatiška

14,0036,00

SKUCOF-10 Category

Kolumbijos kavos, vienos mūsų mėgstamiausių!

Džiūgu kad atradome dar vieną lobį kuriuo galime pasidalinti su jumis. Ši nuostabi Kolumbijos kavą iš „La Florida“ ūkio, priklausančio OPCE benruomenei (ORGANIZACIÓN DE PRODUCTORES DE CAFÉS ESPECIALES), užaugino César Llantes. Su OPCE dirbame jau trečius metus ir šitą draugyste su kiekvienais metai vis labiau nustebina naujais atradimais.

César yra patyręs augintojas iš Huilos. Maždaug prieš 10 metų jis pradėjo pertvarkyti savo nedidelį 4,5 ha šeimos ūkį, atnaujindamas kavamedžius ir sodindamas pink bourbon porūšio kavamedžius. Šiuo metu jis yra vienas iš labiausiai patyrusių ir žinomų šio porūšio augintojų visame regione. Savo pavyzdžiu parodęs naujoms gamintojų kartoms, kad gali būti alternatyvus gamybos būdas, kurį praktikuojant uždarbis yra didesnis, nes kavos kokybė yra geresnė. Huiloje koncentruojasi beveik 3/4 visos Kolumbijoje užauginamos pink bourbon kavos, nes šis porūšis labai lengvai prisitaikė prie regione esančių klimato sąlygų.

Apdorojimas

Rankomis atrenkamos ir nuimamos tik labiausiai prinokusios vyšnios (kavos uogos). Kurios po nuskinimo keliaują į apdorojimo stotį kitiems etapams. Apdorojimo proceso metu pašalinamos mažiau tankios vyšnios, taip pat pasitaikę šapeliai, lapeliai ir kiti pašaliniai elementai. Po to prasideda 96 valandas trunkantis anaerobinis fermentacijos procesas „Grainpro“ maišuose, po kurio nuimama uogų luobelė su minkštimu ir jos dar 12 valandų paliekamos aerobinėje terpėje fermentuotis atviruose talpose.

Džiovinimas

Po fermentacijos pupelės džiovinamos dviem etapais. Pradžioje ne tiesioginėje saulėje 12 iki 15 dienų šiltnamio terasose kol išgaruoja didžioji dalis vandens. Sekančiame etape pupelės su pergamento danga paskleidžiamos ant „patio“ aikštelės ir periodiškai apverčiamos, kad džiūtų tolygiai, o procesas vyktų tolygiau ir greičiau kol drėgmės lygis nepasiekia 10 %.

Lėtas ir tolygus džiovinimas labai svarbus norint išlaikyti geriausias kavos savybes, saldumą, gaivumą ir ryškias saldžiarūgštes skonio savybes ilgesnį laiką.

Svoris N/A
Svoris

1kg, 500g, 250g

Malimas pagal ruošimo būdą

Pupelės, Prancuziškas kavinukas, Chemex, V60, AeroPress, Plikymas puodelyje, Moka kavinukas