Free shipping from 21 € -> More info

Malta kava

Malta kava – paprastas būdas pradėti dieną fantastiškai! „Cofmos“ asortimente rasite tik kruopščiai atrinktą aukščiausios kokybės kavą. Šviežiai malta kava iš rūšinių ir klasikinių kavos pupelių, kava iš Afrikos, Azijos ir Amerikos, labiausiai vertinama arabika ir robusta – viskas, po vienu stogu. Mėgaukitės naujais ar jau spėtais pamilti skoniais kasdien.

Malta kava – kaip išsirinkti?

Kavos gėrimas – mažas kasdienis ritualas, padedantis pradėti dieną, atsipūsti darbų vidury ar vainikuoti smagų susitikimą su artimaisiais. Tam, kad šis magiškas laikas taptų dar įsimintinesnis labai svarbu pasirinkti tinkamiausią kavą. Malta kava – ypač patogus pasirinkimas kasdien mėgautis mylimu gėrimu. Beliek tik išsirinkti. Kaip tai padaryti?

Rinkitės mėgstamą skonį

Ieškantiems tradicinio skonio rekomenduojame rinktis kavą iš Pietų Amerikos regionų. Pietų Amerikoje auginama kava yra bene labiausiai subalansuoto skonio – švelni, turinti šiek tiek saldumo, kelias šokolado, riešutų ar vaisių natas. Ieškantiems išskirtinio, egzotika kvepiančio skonio siūlome pasidairyti po Centrinėje Amerikoje užaugintą kavą – šiame regione auginama kava turi ryškų skonį, tropinių vaisių ar riešutų poskonį. Afrika laikoma kavos rojumi, tad galima numanyti, kad Afrikos regionuose auginama kava kupina uogų, vaisių, gėlių, arbatų ar net vyno natų. Dievinantys stiprią kavą turėtų pasižvalgyti po Azijoje augusių kavų asortimentą. Azijos regionuose auginamos kavos išsiskiria maloniu kartumu, stipresniais prieskonių, juodojo šokolado, medienos, raudonojo vyno ar net tabako poskoniais.

Rinkitės tobulai sumaltą kavą

Renkantis maltą kavą reikia apmąstyti ne tik tai, kokį skonį labiausiai vertinate, bet ir tai, kaip ruošite pačią kavą. Plikomai kavai labai svarbus malimas. Jei kava bus per stambiai sumalta, ji gali nenusėsti į puodelio dugną, tad labai rekomenduojama tokiai kavai gaminti rinktis vidutinio malimo ir vidutinio skrudinimo kavą. Visgi, jei kavą bersite į kavos aparatą ar prancūzišką kavinuką, tuomet jums labiau tiks smulkaus malimo kava, mat ruošiant šiais būdais naudojamas spaudimas, vanduo per kavą prabėga išties greitai, tad iš smulkiau maltos kavos greičiau pasisavina skonį ir aromatą. Atminkite, kuo kava smulkiau malta, tuo kavos gėrimas bus intensyvesnis, aromatingesnis ir sodresnis.

Malta kava internetu: greičiau, paprasčiau ir pigiau

Malta kava internetu – ypač patogus pasirinkimas skubantiems. Dažnai perkant internetu galima rinktis iš didesnio asortimento, įsigyti maltą kavą su akcija, užsisakyti ją tiesiai į namus ar darbo vietą, tad galima sutaupyti ne tik pinigų, bet ir laiko! Jus gali pasiekti pigesnė malta kava – akcija dažnai taikoma pačiai kavai ar bet jau pristatymui.

Dažniausiai užduodami klausimai

Kuo skiriasi arabika ir robusta kava?

Arabika – populiariausia kavos rūšis pasaulyje. Ji sudaro apie 60–70 proc. visos pasaulio kavos. Antra pagal populiarumą – robusta. Ji sudaro 30–40 proc. visos kavos. Lyginant su arabika, robusta šiek tiek kartesnė, mažiau aromatinga ir joje yra kur kas daugiau kofeino, tad labiau tinkama espresso kavai ruošti.

Kas yra rūšinė kava ir kuo ji skiriasi nuo klasikinės?

Rūšinė kava – Rūšinės kavos asociacijos ragautojų atrinkta ir ypač aukšta kokybe pasižyminti kava. Rūšinė kava aromatingesnė, intensyvesnė, jaučiamas malonesnis poskonis. Rūšinės kavos titulą dažniausia gauna arabika kavos pupelės, augintos aukštikalnėse. Klasikinė rūšinė kava ne tokia intensyvi ir aromatinga, tačiau jokiu būdu nėra bloga. Ji puikiai tinka kasdieniam vartojimui, yra aukštos kokybės ir puikaus skonio. Klasikinei kavai dažniausiai priskiriamos tos pačios arabika pupelės, robusta arba jų mišinys.

Kokia kava labiau tinka espresso kavai gaminti?

Espresso – stipri ir šiek tiek kartumo turinti kava, tad jai gaminti labiausiai tinkamos būtent tokia kava – stipri ir kartesnė. Espresso kavai ruošti puikiausiai tinka robusta ir arabika tamsesnio skrudinimo kava iš Azijos regionų.

Kokią kavą dovanoti?

Kava – išties puiki dovana bet kuriam kavos mėgėjui. Malta kava, ko gero, geriausias pasirinkimas, jei nesate įsitikinę, ar žmogus, kuriam dovanosite kavą, turi galimybę malti kavos pupeles. Mėgstantiems espresso kavą, rekomenduojame atkreipti dėmesį į robusta, o labiau mėgstantiems švelnesnį skonį – arabika. Renkant dovaną svarbu atkreipti dėmesį ir į kavos skrudinimą – kuo šviesiau skrudinta kava, tuo ji bus švelnesnė. Be to, renkantis svarbu atkreipti dėmesį ir į kavos auginimo regioną. Mėgstantiems klasikinius skonius rekomenduotume dovanoti Pietų Amerikoje užaugintą kavą, mėgstantiems sodresnius skonius – kavą iš Centrinės Amerikos. Kava iš Azijos regionų puikiai tiks espresso ar kitos stipresnės ir kartesnės kavos mylėtojams, o kava iš Afrikos regionų – mėgstantiems rūgštesnę kavą. Be to, puikia dovana gali tapti ir kelios kavos arba kavos rinkiniai.

Kaip laikyti kavą?

Tam, kad visos skoninės savybės išsilaikytų kuo ilgiau, rekomenduojama kavą laikyti originalioje pakuotėje, tamsioje ir sausoje vietoje, 5–25 °C temperatūroje. Pradarius pakuotę malta kava išsilaikys šviežia iki dviejų savaičių. Šaldytuve laikomos kavos skonis gali susilpnėti, todėl to daryti nerekomenduojame.

Close
Sign in
Close
Krepšelis (0)

Krepšelyje nėra produktų. Krepšelyje nėra produktų.



Kalba


Close