Free shipping from 21 € -> More info

Tobulos pieno putos paslaptis: kaip plakti pieną namuose?

Kava su pienu – antras pagal populiarumą kavos gėrimas, kurį renkasi lietuviai. Balta kava mėgaujamasi visur: namuose, svečiuose, kavinėse; mėgaujamasi ja tiek prie pusryčių, pietų stalo ar net vakare. Kava gardinama ne tik gyvulinės kilmės pienu, bet ir augalinės: sojų, avižų, migdolų, kokosų ar kt. Kavinėse patiekiama kava išsiskiria savo skoniu dėl vienos priežasties – pieno paruošimo. Tobulą pieno putą suplakti galima ir namuose – tereikia žinoti kelias gudrybes ir mėgstamiausią kavos gėrimą pasigaminsite tiesiog savo virtuvėje. Kava su pienu – ne tik balta kava Paminėjus frazę „kava su pienu“ dažnai mums kyla juodos kavos, pagardintos šlakeliu pieno, vaizdiniai. Visgi,…

Kavos pupelės namuose: kaip jas laikyti?

Kava, ar kavos pupelės randamos, ko gero, visuose namuose. Lietuviai taip pamėgę šį gėrimą, kad tiesiog neįsivaizduoja ryto be garuojančio šio gėrimo puodelio. Bet ar žinote, kad blogai sandėliuojama šviežiai skrudinta kava savo skonio ir kvapo savybes gali tiesiog prarasti? O, galbūt, su tuo jau susidūrėte? Tam, kad galėtumėte kasdien mėgautis itin aromatinga šviežia kava, kviečiame pasitikrinti, ar teisingai ją laikote. 7 patarimai, kaip laikyti kavos pupeles Šviežiai skrudinta kava yra itin aromatinga, kupina įvairių skonio natų. Siekiant, kad tiek klasikinės, tiek rūšinės kavos pupelės ar malta kava po skrudinimo kuo ilgiau išliktų nepakitusio skonio ir aromato, rekomenduojama jas laikyti…

Malta kava: kokio rupumo kava tinkamiausia jūsų mėgstamiausios kavos ruošimui?

Šviežiai skrudinta kava lyg skonių ir aromatų terapija kiekvieną rytą. Kava – itin universalios kavamedžio vaisių sėklos, kurios gali būti apdorojamos ir ruošiamos daugybe skirtingų būdų, o paruošus dar ir gardinamos pačiais įvairiausiais būdais. Tobulo kavos puodelio paslaptis – mėgstama pupelių rūšis, šviežias skrudinimas, šviežias ir tinkamo rupumo malimas. Kaip pasirinkti tinkamo skrudinimo kavą aptarėme ankstesniame straipsnyje, tad šį kartą norime jus supažindinti su skirtingais maltos kavos rupumais ir papasakoti, kokis rupumas tinkamiausias jūsų mėgstamam kavos ruošimo būdui. Kava tobulam puodeliui Geriausia malta kava, pirmiausiai, šviežia. Praėjus 4–6 savaitėms po žalių kavos pupelių skrudinimo pradeda blėsti kavos skonis ir aromatas.…

Kavos žodynėlis arba populiariausių kavos gėrimų anatomija

Ar esate patyrę tą jausmą, kai stovėdami prie pamėgtos kavinės siūlomų kavų sąrašo staiga pamirštate, kuri kava gardinama šokoladu, ko kurioje bus daugiausiai pieno putos? Kai iškart puolate ieškoti atsakymų naršyklėje, o už jūsų stovintys žmonės eilėje jau nekantriai trypčioja? Ko gero, tuo momentu pasijaučiate nejaukiai. Tam, kad išvengtumėte tokių nemalonių situacijų kviečiame jus pasikartoti kavų pavadinimus ir pagrindines jų sudedamąsias dalis. Kava be priedų Kava be priedų – tai įvairias būdais ir santykiais paruošta juoda kava. Išties galima nustebti sužinojus, kad lietuvių pamilta juoda kava gali būti gaminama tokia daugybe būdų! Pristatome jums 5 visame pasaulyje žinomiausias juodos kavos…

Atraskite kavą iš naujo: 7 skirtingi kavos ruošimo būdai namuose

Kava – stebuklas, kuris kaskart atsiskleidžia skirtingomis spalvomis. Kiekvieną kartą gaminant kavą ji vis kitokia: švelnesnė, stipresnė, saldesnė, rūgštesnė… O kur dar įvairūs kavos gaminimo priedai, įvairūs kavinukai, kavos aparatai, kurie padeda atsiskleisti dar kitokioms, lig šiol neskanautoms natoms… Šauniausia yra tai, kad trokštamą skonį galima pasigaminti tiesiog savo namuose! Pristatome jums net 7 skirtingus kavos ruošimo būdus, kurie padės paįvairinti kasdienius kavos ritualus. Turkiška kava Turkiška kava užima itin reikšmingą vietą kavos istorijoje, o pats gaminimo metodas skaičiuoja jau ne vieną šimtmetį. Norint pasigaminti turkiškos kavos jums prireiks turkiško kavinuko, smulkiai maltos kavos, šalto vandens, cukraus. Turkiškai kavai ruošti…

Kada kava tampa rūšine kava?

Ar esate kada ragavę tikros rūšinės kavos? Tokios, kuri savo tobulai subalansuotu skoniu, atrodo, kiekvieną pokalbį paverčia daug malonesniu, o kiekvieną poilsio minutę – ilgesne. Tobulą kavos puodelį pasiruošti nesudėtinga net namuose, jei turite šviežios rūšinės kavos. O ar žinojote, kaip kava tampa rūšine ir kas lemia jos skonį? Jei ne – kviečiame susipažinti. Rūšinė kava: kas tai ir kaip kava tokia tampa Rūšinė kava (specialty coffee) – tai geriausia kava pasaulyje! Tai yra oficialių kavos ragautojų (Q–graders) iš Rūšinės kavos asociacijos (Specialty Coffee Association, SCA) pagal kriterijus atrinkta kava. Oficialūs kavos ragautojai pagal labai griežtus reikalavimus vertina kavos išvaizdą,…

Kaip pasirinkti tinkamo skrudinimo kavą?

Šviežiai skrudinta kava – kiekvieno gero ryto ingredientas. Ko gero, esate pastebėję ant kavos pakuočių esančią informaciją apie kavos skrudinimą. Dažnai kavos skrudinimo lygis nurodomas žodžiais „Šviesaus“, „Vidutinio“, „Vidutiniškai tamsaus“ arba „Tamsaus“ skrudinimo ar žymimas lentelėmis, juostelėmis, kavos pupelėmis. O ar žinojote, kodėl kava skrudinama net keturiais skirtingais skrudinimo lygiais? Kokio skrudinimo kava tinkamiausia juodai kavai, o kokia espresso kavai ruošti? Kviečiame jus susipažinti su skirtingais kavos skrudinimo lygiais ir sužinoti, kokiu būdu geriausia ruošti tam tikro skrudinimo kavas. Kavos skrudinimo lygiai: nuo šviesaus iki tamsaus Žalia kava dažniausiai skrudinama keturiais laipsniais: šviesiu, vidutiniu, vidutiniškai tamsiu ir tamsiu. Tam, kad…

Kavos rūšys ir porūšiai – skirtingų skonių paslaptis

Kava – tai sąvoka, savyje talpinantis tūkstančius skirtingų skonių. Tai gėrimas, kurio išgeriama daugiausiai po vandens. Tai ritualas, kuriuo kasdien mėgaujasi milijardai žmonių. Kava dažnai mes pradedame ir užbaigiame dienos darbus. O ar kada susimąstėte, kad pasaulyje egzistuoja keli tūkstančiai kavos rūšių ir porūšių? Kiekvienas iš jų turi savitus, išskirtinius skonius, kurie gali nustebinti net ir didžiausią kavos gurmaną. Kviečiame iš arčiau susipažinti su kavos rūšimis ir populiariausiais jų porūšiais. Populiariausios pupelių rūšys Arabika – populiariausia kavos rūšis, sudaranti iki 70 procentų visos pasaulyje užauginamos kavos. Tai išraiškingo skonio kava, tinkanti bet kokiai kavai ruošti. Lyginant su kitomis kavos pupelių…

Geriausios rūšinės kavos paruošimo technikos

Rūšinė kava (specialty coffee) – aukščiausios kokybės kava visame pasaulyje. Tai sertifikuotų Rūšinės kavos asociacijos (SCA) kavos ragautojų (Q – graders) atrinkta kava, atitinkanti aukščiausius keliamus kokybės reikalavimus. Rūšinė kava tesudaro 10 % viso pasaulio kavos. Natūralu, kad kyla klausimas, kaip gi tokią itin aukštos kokybės rūšinę kavą paruošti nesugadinant jos skonio savybių. Kviečiame susipažinti su trimis kavos ruošimo technikomis, puikiai tinkančios rūšinei kavai ruošti. 3 būdai, kaip ruošti rūšinę kavą Rūšinę kavą, kaip ir klasikinę, galima ruošti įvairiais būdais: pradedant nuo plikymo tiesiog puodelyje, baigiant ruošimą „Chemex“, „French Press“ ar filtriniais kavinukais. Rūšinė kava puikiai tiks tiek filtriniams, tiek…

Kodėl verta rinktis šviežiai maltą kavą?

Malta kava – prekė, kurią galime rasti kiekvienoje parduotuvėje. Ne paslaptis, kad lietuviai dažniausiai įsigyja iš anksto jau sumaltą kavą, o ją ruošia tiesiog plikant puodelyje. Malta kava gali būti ruošiama ir įvairiuose kavinukuose: „Aeropress“, „Chemex“, „French press“ ir panašiai. Bet ar žinojote, kad laikas, per kurį malta kava nepraranda savo skonio ir kvapo savybių yra kur kas trumpesnis, nei kavos pupelių? Būtent dėl šios priežasties cofmos.lt rekomenduoja rinktis tik šviežiai maltą kavą. Kiek laiko kava laikoma šviežia? Ar žinote, po kiek laiko malta kava pradeda prarasti savo skonio ir kvapo savybes? Maždaug po 3 mėn. Vadinasi, jei perkate jau…

Close
Sign in
Close
Krepšelis (0)

Krepšelyje nėra produktų. Krepšelyje nėra produktų.



Kalba


Close