Tinklaraštis

Kavos pupelės namuose: kaip jas laikyti?

Kava, ar kavos pupelės randamos, ko gero, visuose namuose. Lietuviai taip pamėgę šį gėrimą, kad tiesiog neįsivaizduoja ryto be garuojančio šio gėrimo puodelio. Bet ar žinote, kad blogai sandėliuojama šviežiai [...]
Skaityti

Kada kava tampa rūšine kava?

Ar esate kada ragavę tikros rūšinės kavos? Tokios, kuri savo tobulai subalansuotu skoniu, atrodo, kiekvieną pokalbį paverčia daug malonesniu, o kiekvieną poilsio minutę – ilgesne. Tobulą kavos puodelį pasiruošti nesudėtinga [...]
Skaityti

Kaip pasirinkti tinkamo skrudinimo kavą?

Šviežiai skrudinta kava – kiekvieno gero ryto ingredientas. Ko gero, esate pastebėję ant kavos pakuočių esančią informaciją apie kavos skrudinimą. Dažnai kavos skrudinimo lygis nurodomas žodžiais „Šviesaus“, „Vidutinio“, „Vidutiniškai tamsaus“ [...]
Skaityti

Geriausios rūšinės kavos paruošimo technikos

Rūšinė kava (specialty coffee) – aukščiausios kokybės kava visame pasaulyje. Tai sertifikuotų Rūšinės kavos asociacijos (SCA) kavos ragautojų (Q – graders) atrinkta kava, atitinkanti aukščiausius keliamus kokybės reikalavimus. Rūšinė kava [...]
Skaityti