KILMĖ
Po dvejus metus trukusio kavos rinkos ir klimato nestabilumo “Finca San Luis” derlius sumažėjo iki 60 % ir, nors kainos buvo aukštos, tai galėjo “kompensuoti” mažą produkciją. Tačiau 2023 m. smarkiai kritus kainoms, ūkio ekonominis gyvybingumas tapo kaip niekada svarbus. Paskutiniaisiais metų mėnesiais nusprendėme viską statyti ant ūkio ir supirkti didžiąją dalį derliaus, kad gautume kuo didesnes stabilias pajamas ir laikui bėgant įvertintume kokybę. Ir toliau manome, kad šis ūkis yra vienas iš didžiausią potencialą šalyje turinčių projektų, tereikia tik daugiau rinkos galimybių.
PROCESAS
Skinamos tik prinokusios vyšnios. Prieš benuimant vyšnias atliekamas oatų procesas. Tada vyšnios 24 valandas fermentuojamos anaerobiniu būdu “GrainPro” maišeliuose. Po to vyšnios nulupamos ir pradedamas 14 valandų trunkantis oksidacijos procesas. Galiausiai ji švelniai
nuplaunamos, kad nebūtų pašalintas visas medus.
DŽIOVINIMAS
Džiovinama saulėje 12-15 dienų afrikietiškose lysvėse po stogu, kol pasiekiamas 15 % drėgnumas, tada medus mechaniškai džiovinamas mažose talpyklose, kol pasiekiamas 11 % drėgnumas. EP paruošimas, kai 95 % virš 15 dydžio sieto. Drėgnumas 10,9 %, vandens aktyvumas 0,58.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.