Ūkis
Finca Chirimoya buvo įkurta 2018 m., kai grupė smulkiųjų augintojų iš Cajamarca, Peru, susivienijo, siekdami pagerinti kavos gamybą ir išsaugoti bei praturtinti juos supančią gamtinę aplinką. Jų bendromis pastangomis tradicijos derinamos su moderniais įrenginiais, kiekviena šeima atnaujina savo ūkių infrastruktūrą, kartu išlaikydama ir dalydamasi iš kartos į kartą perduodamomis individualiomis institucinėmis žiniomis apie prekybą.
Finca Chirimoya” nariai gamina ekologišką sertifikuotą kavą ir ėmėsi tvarumo pastangų, kurios praturtino dirvožemį ir dar labiau išryškino regiono esmę kiekvienoje jų tiekiamoje partijoje. Siekdama parodyti šį išskirtinį teroroir, “Finca Chirimoya” taip pat įsteigė savo šlapią malūną, kuriame centralizavo apdorojimą po derliaus nuėmimo ir kuriame naudoja šiuolaikines apdorojimo naujoves, kad būtų galima gaminti švarią ir nuoseklią kavą, garsinančią savo dalį Cajamarca.
Regionas
Cajamarca departamentas Peru ribojasi su Ekvadoru šiaurėje, su Peru Amazonės departamentu rytuose, La Libertado departamentu pietuose ir Lambayeque bei Piura departamentais vakaruose. Per Cajamarką driekiasi Andų kalnai, o dėl derlingo dirvožemio ir naudingųjų iškasenų telkinių pagrindinė regiono ekonomika yra žemės ūkis, pienininkystė ir kasyba.
XV a. inkų imperija išsiplėtė į dabartinį Cajamarkos departamentą ir įkūrė savo regiono sostinę Cajamarkos mieste, kuris šiandien yra departamento sostinė. Cajamarkos miestas yra vienas seniausių Pietų Amerikos miestų.
Kavos auginimas Cajamarca regione sutelktas aplink Jaeno miestą, esantį aukštai kalnuose. Iki Jaeno ir jo apylinkių driekiasi vakariniai Amazonės atogrąžų miškai. Cajamarca turi trylika provincijų, kurių daugelį kerta upės, tekančios iš aukštų Andų kalnų žemyn į derlingus upių baseinus.
Apdorojimas
Ši partija apdorota plovimo būdu. Šviežiai nuskintos kavos vyšnios, prieš plaunant, buvo fermentuojamos 24 valandas sandariose talpyklose. Po to kavos vaisiai buvo grąžinami į sandarias talpyklas ir dar 36 valandas fermentuojami anaerobinėje aplinkoje. Po to fermentuota kava buvo visiškai nuplauta ir 7-10 dienų džiovinta pavėsyje.
Reviews
There are no reviews yet.