El Salvador | La Esperanza

 

Gamintojas: Pacų šeima

Regionas: Apaneca | Ūkis: La Esperanza

Porūšis: Red Bourbon | Apdorojimas: Natūralus | SCA: 86.25

Raudonieji obuoliai / Irisai / Slyvos / Sviestiniai sausainiai

1 customer review

12,0038,00

Nemokamas pristatymas Lietuvoje nuo 21€
Pristatymas per 1-3 darbo dienas

Apie La Esperanza ūkį

Finca La Esperanza įsikūrusi El Porvenir kantone, Chalchuapa savivaldybėje, Santa Ana. Ūkis prasideda 1 000 m virš jūros lygio ir siekia 1 750 m virš jūros lygio.
Nuo 2010 m. lapkričio mėn. ūkį valdo 150 metų kavos auginimo istoriją turinti šeimos įmonė “Café Pacas”. Nuo 2012 m. “La Esperanza” visiškai atnaujinama. Pirminiai medžiai buvo labai seni, todėl jų šaknų sistema buvo neefektyvi ir silpna. Todėl vadovai nusprendė pertvarkyti ūkį ir organizuoti jį kaip didelį veislių sodą. 87,5 ha teritorija buvo padalinta į 18 skirtingų sklypų, kiekviename iš jų auginamos skirtingos kavos veislės. Šiuo metu 70 proc. viso ūkio ploto atsodinta: Pacas, Red Bourbon, Pacamara, Orange Bourbon, Kenya, Bernardina, Heirloom ir Mokka veislės. Be to, La Esperanza pasižymi didele biologine įvairove, kurią sudaro įvairių rūšių medžiai, pavyzdžiui, ingos, eukaliptai, spygliuočiai ir kt.
La Esperanza sklypai 2011 m. užėmė 31 vietą COE, 2019 ir 2021 m. buvo tarp nugalėtojų Salvadoro COE, o 2019 m. užėmė 2 vietą tarptautiniame aukcione.
Taip pat 2012 m. “Cafe Pacas” įgyvendino socialinės atsakomybės strategiją, pagal kurią daugiausia dėmesio skiriama sveikatingumo seminarams savo darbuotojams, o prireikus jie taip pat siūlo individualius psichoterapijos seansus.

“Cafe Pacas”  taip pat aktyviai dalyvauja aplinkos apsaugos veikloje:

  • naudoja įvairius pavėsį teikiančius medžius,
  • naudodama “fosas”, t. y. duobes, kuriose surenkamas vanduo ir organinės medžiagos vandeningiesiems sluoksniams papildyti.
  • naudoja aplinkai nekenksmingas trąšas, patvirtintas pagal žaliuosius standartus.
  • įgyvendindami dirvožemio erozijos prevencijos programas.
  • laukinės gamtos ir vietinių medžių išsaugojimas.

Natūralus (Sausas) apdorojima

Kavos vyšnios kruopščiai renkamos rankomis ūkyje. Po derliaus nuėmimo iš partijos kruopščiai pašalinamos neprinokusios, sausos ar žalios vyšnios. Tada vyšnios gabenamos į šeimos malūną Vivagua.
Užuot jas minkštinusios, jos iš karto išdžiovinamos ant pakeltų lysvių pavėsyje arba terasose. Šie kavos sluoksniai kruopščiai perkeliami 5-8 kartus per dieną, taip užtikrinant nuoseklų džiovinimą. Naktį kava surenkama į nedideles partijas ir uždengiama džiuto maišais, kad būtų apsaugota nuo rasos ar netikėtų kritulių.
Kasdien matuojamas kavos drėgnumas. Kai ji pasiekia 12 %, kava kruopščiai supakuojama į džiuto maišus ir saugoma tam skirtoje sandėlio vietoje, kad būtų užtikrintas atsekamumas. Džiovintos vyšnios lieka sandėlyje tol, kol jos paruošiamos sausam malimo procesui ir paruošiamos eksportui. Bendras džiovinimo laikas paprastai trunka apie 10-12 dienų, kad kava būtų optimalaus drėgnumo ir išgautų optimalų skonį.

WeightN/A

1 review for El Salvador | La Esperanza

  1. Anonimas

    Skaniausia kava, kokią esu gerus!

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.