Guatemala | Espresso

Sezoninės 100% Arabica pupėlės iš Gvatemalos

Gamintojas: Sulkieji regiono ūkiai
Regionas: Huehuetenango
Ūkis: Rio Azul kooperatyvas
Skrudinimo lygis: Espresso
Skonio savybės: Obuoliai / Vyšnios / Sviestiniai sausainiai

 

15,0027,00

Nemokamas pristatymas Lietuvoje nuo 21€
Pristatymas per 1-3 darbo dienas

SKUCOF-ESP-09 Categories, Tags, , ,

APIE RIO AZUL

Ši kava atkėliauja iš Rio Azul kooperatyvo, esančio Huehuetenango savivaldybėje, Gvatemaloje. Šis regionas įsikūręs Cuchumatanes kalnų papėdėje, aukščiausioje ne vulkaninės kilmės kalnų grandinėje Centrinėje Amerikoje. Šiluminių karštųjų masyvų ir vėsiųjų masyvų mišinys apsaugo vietovę nuo įšalo, todėl čia susidaro tinkamos sąlygos kavai augti iki 2 000 m virš jūros lygio. Huehuetenango kava laikoma viena kokybiškiausių Gvatemaloje.
“Rio Azul” vienija 400  smulkiųjų ūkių, kurių plotas vidutiniškai siekia 0,8 ha. Juose visų pirma auginama kava, bet taip pat auginami kukurūzai ir pupelės ūkininkų asmeniniam vartojimui. Dėl ribotų kavos perdirbimo išteklių ūkininkai bendradarbiauja su “Unitrade Coffee” – eksporto bendrove, valdančia apdorojimo malūną Huehuetenango mieste. Unitrade ne tik palengvino patekimą į tarptautines rinkas, bet ir įsteigė CoffeeCare – organizaciją, kuri rūpinasi ūkininkų ir jų vaikų švietimu, mityba ir sveikata.

DRĖGNASIS APDOROJIMAS

Tai vienas iš įprastų kavos apdorojimo procesų, derliaus nuėmimo metu griežtai laikomasi higienos normų. Šviežiai nuskinta kava ruošiama nuo 14 iki 9 val. Plovimo procesas vyksta kitą rytą. Kava perkeliama į šlapią malūną, kur išvaloma nuo plūduriuojančių uogų ir pašalinių pasitaikančių objektų. Tada minkštimas atskiriamas nuo pupelių naudojant depulptorių.
Sekantis žingsnis džiovinimas, kuri trūnka kol kavos dregmės lygis pasiekia 12 %. Iš kiekvienos džiovintos kavos partijos mėginys siunčiamas į kokybės kontrolės skyrių, kad būtų patikrintas kavos skonis ir kokybė. Pupelės laikomos su išoriniu lukštu, kuris yra naturali kauliuko apsauga, maišuose nuo  40 – 60 dienų, tai stabilizacijos laikotarpis. Prieš išsiunčiant eksportui, jos išvalomos lukštenimo mašina.

SvorisN/A
Svoris

1kg, 500g

Malimo būdas

Espresso malimas, Moka kavinukas, Prancuziškas kavinukas, Pupelės

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Rašyti atsiliepimą gali tik prisijungę pirkėjai, kurie yra įsigiję šį produktą.