Brazil | Fazenda Araucária

Gamintojas: Casa Almeida Barreto
Regionas: Minas Gerais
Ūkis: Fazenda Araucária
Porūšis: Red Catuai
Apdorojimas: Carbonic Maceration
SCA: 86.75
Vynuogės / Uogų tartaletė / Ganache šokoladas / Kreminis 

12,0038,00

Nemokamas pristatymas Lietuvoje nuo 21€
Pristatymas per 1-3 darbo dienas

SKUCOF08 Categories, Tag

Fazenda Araucária

“Fazenda Araucária” yra Albertinoje, Minas Žeraiso pietinėje dalyje, Brazilijoje. Ūkis įsikūręs 1200-1300 m aukštyje, o tai gana aukštai Brazilijos ūkiams. Toks didelis aukštis ir subtropinis kalnų klimatas padeda puikiai brandinti kavos pupeles. Derliaus nuėmimo laikotarpiu (birželio-rugsėjo mėn.) beveik nebūna lietaus. Dienos šiltos ir saulėtos, o naktys šaltos, vidutinė temperatūra svyruoja apie 15 laipsnių pagal Celsijų.

Tokia didelė temperatūrų amplitudė leidžia augalams visiškai fotosintetinti ir gaminti cukrų dieną, o medžiagų apykaita sulėtėja, kad naktį cukrus ir rūgštys galėtų tinkamai subręsti ir susijungti, sukuriant aromatingus vaisius.

Įdomus faktas: šiame ūkyje taip pat auginamos vynuogės vynui gaminti. Ūkiui vadovauja Gabrielis Barreto, kuris baigia enologijos magistrantūros studijas ir taip pat siekia gaminti geriausius vynus Brazilijoje.

Įvairovė

Raudonieji Catuai – tai labai produktyvios Mundo Novo ir kompaktiškos Caturra veislės kryžminimas, sukurtas San Paulo valstijos Agronomijos institute (IAC) Kampinase, Brazilijoje.

Augalas yra labai produktyvus, palyginti su Bourbon, iš dalies dėl savo mažo dydžio, kuris leidžia augalus auginti mažais atstumais, jį galima sodinti beveik dvigubai tankiau. Augalo forma leidžia palyginti lengvai taikyti priemones nuo kenkėjų ir ligų. Jis daugiausia pasižymi dideliu gyvybingumu ir nedideliu aukščiu.

Šiandien manoma, kad jis pasižymi gera, bet ne puikia puodelių kokybe. Yra geltonvaisių ir raudonvaisių rūšių, nuo to laiko įvairiose šalyse sukurta daug selekcijų.

Veislė sukurta 1949 m. sukryžminus geltonąsias Caturra ir Mundo Novo veisles ir iš pradžių pavadinta H-2077. Veislė buvo išleista į Braziliją 1972 m. po kilmės selekcijos (atskirų augalų atranka per kelias kartas iš eilės) ir ten plačiai auginama.

Apdorojimas

Karboninė maceracija – prinokusios vyšnios, vos nuskintos, pirmiausia nuplaunamos, kad būtų pašalintos visos priemaišos ir nešvarumai, ir iš karto dedamos į nerūdijančio plieno talpyklą, kuri paprastai naudojama vyno gamybai.

Rezervuaras sandariai uždarytas, o kontroliuojamoje maždaug 18 ºC temperatūroje skatiname natūralias kavos mieles fermentuotis. Slėgio vožtuvu kontroliuojame, kiek susidaro angliarūgštės dujų, ir leidžiame kavai fermentuotis esant didžiausiam angliarūgštės slėgiui 72 valandas.

Po fermentacijos kavos iš anksto 5 dienas džiovinamos terasose po saule, o baigiamos džiovinti mechaninėse džiovyklose 24 valandas 30 ºC temperatūroje.

WeightN/A