Brazil | Fazenda Londrina

Gamintojas: Jorge Fernando Naimeg

Regionas: Coromandel / Cerrado Mineiro | Ūkis: Fazenda Londrina

Porūšis: Paraiso GM2 | Apdorojimas: Natūralus kontroliuojama fermentacija | SCA: 86

Rudieji prieskoniai / Citrusiniai vaisiai / Medus / Vanilės ir gėliški tonai

9,8032,60

SKUCOF-12 Categories,

Cerrado Mineiro regionas visame pasaulyje pripažintas kaip vieta, kurioje auginama aukštos kokybės kava. Tai pirmoji saugoma geografinė nuoroda (Protected Geografical Indication – PGI) Brazilijoje, esanti Minas Gerais šiaurės vakarinėje dalyje. Naimeg šeimos istorija prasidėjo 1957 m., kai Gerson Naimeg ir Hercília Mafra susilaukė 6 vaikų: Jose Aparecido, Carlos, Nilza, Gerson, Mauro ir Jorge Fernando. 1962 m. daug dirbdamas, Gerson užkariavo pirmąjį žemės sklypą Paranos valstijoje. Kadangi buvo kavos mėgėjas, 1965 m. su dideliu atsidavimu ir nepaliaujamu darbu pasodino pirmąjį pasėlį. Aštuntajame dešimtmetyje, regioną paveikus stipriems šalčiams, Gerson persikėlė į Cerrado Mineiro ir toliau tęsė veiklą, įsigydamas pirmąjį sklypą Minas Gerais žemėse. Į verslą įtraukus vaikus, buvo įkurta Naimeg grupė, šeimos verslas ir amatas.

Produkcija

Šeimai planavimas yra gamybos pagrindas. Planuojant produkciją ir derliaus apdorojimą, įvertinami ankstesnių derlių duomenys, sklypo istorija, dirvožemio ir lapų analizė bei atliekamas produktyvumo potencialo įvertinimas. Remiantis šiais duomenimis, nustatomi visi kultūrinio apdorojimo, fitosanitarinio apdorojimo ir kiti procesai, būtini sveikiems sodiniams ir kokybiškiems vaisiams gauti. Tai atliekami sekanti veiksmai: tręšiama trąšomis, sudarant lėto išsiskyrimo trąšų mišinį su azoto ir organinėmis trąšomis. Drėkinamuose plotuose tręšiama laistant, piktžolės naikinamos pakaitomis šepetėliais, visada paliekant dirvą uždengtą, taip integruota kenkėjų ir ligų kontrolė.

Derliaus nuėmimas

Derliaus nuėmimo grafikas sudaromas balandžio mėn., analizuojant ankstesnių derlių duomenis, vaisių subrendimo laipsnį kiekvienoje plantacijoje pagal veisles. Paprastai derlius pradedamas nuimti sklypuose, kuriuose yra anksti subrendusių veislių vaisių, o toliau sklypai tvarkomi pagal brandos lygį, pirmenybę teikiant sklypams, kuriuose yra daugiausia subrendusių vaisių. Paprastai šis procesas vyksta gegužės-rugsėjo mėnesiais ir atliekamas mechanizuotai, naudojant kombainus. Atrankinis mechanizuotas derliaus nuėmimas vykdomas sklypuose, kurių kokybė jau yra žinoma.

Apdorojimas

Daugiausia dėmesio skiriama kokybiškos kavos gamybai, todėl uogų apdorojimo etape kruopštumas padvigubėja. Surinkti vaisiai tą pačią dieną gabenami į apdorojimo stotį, kur nustatomas taikytinas procesas. Procesai gali būti: natūralus, pusiau natūralus ir fermentuotas. Džiovinimo procesas nustatomas iš karto po perdirbimo, Naimeg ūkiuose yra naudojami kelį kavos džiovinimo būdai: betoninis pateo, afrikietiškos lovos, rotacinė džiovyklė ir krūtinės džiovykla. Dažniausiai naudojamas kelių džiovinimo būdų kompleksas. Naudojant tokia metodika paprasčiau   kontroliuoti džiovinimo procesą ir minimizuojama oro sąlygų įtaką galutiniam rezultatui.

Svoris N/A
Svoris

1kg, 500g, 250g

Malimas pagal ruošimo būdą

Pupelės, Prancuziškas kavinukas, Chemex, V60, AeroPress, Plikymas puodelyje, Moka kavinukas