APIE KOOPERATYVĄ
Ši kava kilusi iš Kolumbijos Huilos regiono, esančio Magdalenos slėnyje, apsuptame galingų Andų kalnų. Iš šio regiono kilę daugybė “Cup of Excellence winning” partijų ir jis turi kilmės vietos nuorodos statusą.
Čia auginama kava pasižymi unikaliu skonio profiliu, pasižymi ryškiu rūgštingumu, vidutinio stiprumo, saldžiu ir vaisiniu skoniu. Tai sudėtingas aukštumų, azoto turtingo vulkaninio dirvožemio, dažnų žydėjimo laikotarpių ir klimato poveikis. Pastarasis apima nedidelius dienos ir nakties temperatūrų svyravimus ir ištisus metus iškrentančius kritulius. Didelė drėgmė taip pat sukuria ypatingas perdirbimo ir džiovinimo sąlygas.
Centrinis Huilos kavos augintojų kooperatyvas COOCENTRAL yra ne pelno siekianti ir socialinio intereso asocijuota bendrovė. Ji vienija apie 3 128 narius Garzón, Gigante, Agrado, Pital, Tarqui, Suaza ir Guadalupe savivaldybėse. Savo veiklą ji pradėjo 1975 m., teikdama pagrindines paslaugas, pavyzdžiui, pirkdama kavą ir parduodama žemės ūkio pramonės žaliavas. Dabar “Coocentral” tapo didžiuoju kavos pramonės parku su didžiausiu džiovinimo fabriku šalyje, atskiromis kavamalėmis pramonės reikmėms ir mikrolaukais, sandėliais ir kokybės laboratorija. Jie teikia kreditus, kavos mechanikos ir technines paslaugas, turi skrudyklą, kavos parduotuves ir viešbutį.
2007 m. “Coocentral” įsteigė kooperatyvo “Fundecafe” socialinį fondą, kuris valdo išteklius, siekia partnerystės su vyriausybinėmis ir tarptautinėmis institucijomis bei plėtoja įvairias socialines programas. Tarp šių programų
pastarųjų yra moterų kavos augintojų programa arba “Coocentral” būsto gerinimo programa.
DRĖGNAS KAVOS APDOROJIMAS
Tai vienas iš įprastų kavos procesų, tačiau derliaus nuėmimo metu griežtai laikomasi higienos normų. Šviežiai nuskinta kava ruošiama nuo 14 iki 9 val. Plovimo procesas vyksta kitą rytą. Kava perkeliama į šlapią malūną, kur ji išvaloma nuo plūduriuojančių medžiagų. Tuomet minkštimas nuo pupelių atskiriamas naudojant depulptoriaus mašiną.
Tada pupelės džiovinamos, kad būtų 12 % drėgnumo. Iš kiekvienos džiovintos kavos partijos mėginys siunčiamas į kokybės kontrolės skyrių, kad būtų patikrintas kavos skonio profilis ir kokybė. Pupelės maišuose laikomos vieną arba du mėnesius. Prieš išsiunčiant eksportui, jos išvalomos lukštenimo mašina.
Reviews
There are no reviews yet.