APIE KAVĄ IŠ SAN PEDRO LAGUNA
Ši partijos kava yra iš San Pedro La Laguna vietovės, esančios aplink Atitlano ežerą pietvakarinėje Gvatemalos dalyje. Šį regioną sudaro trys vulkaninės kilmės kalnai, kurių dirvožemis pagal organinių medžiagų kiekį yra turtingiausias šalyje. Teritorija pasižymi dideliu kritulių kiekiu – 50 mm lietaus kiekvieną mėnesį.
Be to, mikroklimatui įtakos turi vėjai, vadinami Xocomil (stiprus ežero popietinis vėjas), ir didelis aukštis virš jūros lygio, todėl čia mažai kenkėjų ir ligų. Vietos gyventojų daugumą sudaro tz’utujilų majai – vietinė liaudis. Dauguma šio regiono kavos augintojų naudoja ežero vandenį drėgnam apdorojimui. Vietoj cheminių medžiagų kaip trąšos dažnai naudojamos organinės medžiagos.
PLAUTAS APDOROJIMAS
Tai vienas iš įprastų kavos procesų, tačiau derliaus nuėmimo metu griežtai laikomasi higienos normų.
Šviežiai nuskinta kava ruošiama nuo 14 iki 9 val. Plovimo procesas vyksta kitą rytą. Kava perkeliama į šlapią malūną, kur ji išvaloma nuo plūduriuojančių medžiagų. Tuomet minkštimas nuo pupelių atskiriamas naudojant depulptoriaus mašiną.
Tada pupelės džiovinamos, kad būtų 12 % drėgnumo. Iš kiekvienos džiovintos kavos partijos mėginys siunčiamas į kokybės kontrolės skyrių, kad būtų patikrintas kavos skonio profilis ir kokybė. Pupelės maišuose laikomos vieną arba du mėnesius. Prieš išsiunčiant eksportui, jos išvalomos lukštenimo mašina.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.