Nemokamas siuntimas nuo 21 € -> Sužinok daugiau

Ar kava be kofeino gali būti skani? Patarimai, kaip pasirinkti geriausią variantą

Ar teko girdėti apie kavą be kofeino? O ar teko tokios kavos ragauti? Ko gero, ne visiems. Dažniausiai kava be kofeino pasirenkama tik tuo atveju, jei esate alergiški kofeinui, turite tam tikrų sveikatos problemų, kai kofeino poveikis jums gali pabloginti situaciją ar tiesiog per dieną išgeriate labai daug kavos. Sklando mitai, kad kava be kofeino – tai kava be skonio. Norime paneigti tai ir kviečiame susipažinti su kava be kofeino iš arčiau. Kava be kofeino – kas tai? Pirmiausiai, aptarkime kas yra kofeinas apskritai. Kofeinas – natūraliai kavamedžių, arbatžolių ir kolamedžių riešutuose esanti medžiaga, stimuliuojanti žmogaus medžiagų apykaitą, kraujotaką, kvėpavimą,…

Kavos pupelių kilmės istorija: nuo sėklos iki puodelio

Ar žinojote, kad, pasak legendos, kavą IX a. atrado ožkos? O tiksliau – jas Etiopijoje ganęs piemuo. Šis ganydamas ožkas pastebėjo, kad suvalgiusios raudonų uogų ožkos tapdavo itin aktyvios. Norėdamas suprasti, koks uogų poveikis, piemuo paragavo jų pats. Pasak legendos, jis pajuto neapsakomą energijos antplūdį ir pradėjo šokti, bėgioti ir kitaip neįprastai elgtis. Šį reiškinį pastebėjo netoliese buvęs vienuolyno abatas, tad paklausęs piemens kas jam nutiko sužinojo apie netoliese augančias raudonas uogas. Parsinešęs saujelę uogų vienuolis kartu su keliais kitais vienuoliais jų paragavo. Pajutę nemalonų kartumą visi kaip susitarę išmetė uogas į netoliese besikūrenusį laužą. Po kelių akimirkų šiuos nustebino…

Espresso pagrindai: ką reikia žinoti kiekvienam kavos mylėtojui

Espresso kava – tai terminas, kurį girdėjo beveik visi. Ko gero, dauguma ir žino, kad espresso kava yra koncentruota, subtilaus, rafinuoto skonio, turinti daug kofeino. O ar žinojote, kad espresso kava gali būti ruošiame net keturiais skirtingais būdais? Girdėjote, kad būtent iš šios kavos gaminamos ir kitos kavos ir kavos gėrimai? O gal teko girdėti, kokia tinkamiausia kava espresso ruošimui? Jei ne, tuomet kviečiame artimiau susipažinti su espresso pagrindais. 4 espresso ruošimo būdai Espresso kava pasaulyje itin vertinama dėl savo ryškių skoninių savybių, koncentruoto skonio ir, žinoma, didesnio kofeino kiekio. Šia kava dažniausiai mėgaujamasi pirmoje dienos pusėje kaskart skonio receptorius…

Visa tiesa apie tai, kas yra tirpi kava ir ar verta ją rinktis

Kava, o tiksliau, kavos pupelės, pasaulyje pradėtos plačiau vartoti apie XV amžių, kai dar tirpi kava nebuvo atrasta. Pirmoji tirpios kavos versija pasaulį išvydo apie 1880 metus Prancūzijoje. Vėliau kelios tirpios kavos variacijos buvo pristatytos ir kitose pasaulio šalyse. Tik po trisdešimties metų, apie 1910-tuosius tirpi kava pristatyta visuomenei. Šiandien šią kavą galima įsigyti bet kuriame prekybos centre ar internetu. Bet ar žinote, kas yra tirpi kava apskritai, kaip ji gaminama ir ar išties verta ją vartoti? Jei ne, tuomet kviečiame susipažinti. Tirpios kavos kelias į populiarumą Tirpi kava išpopuliarėjo Pirmojo pasaulinio karo metu, kai tirpios kavos gamyba nebuvo dar…

Kaip pasirinkti kokybiškas kavos pupeles namų kavos gaminimui

Kokybiškos kavos pupelės daugiau nei tik kavos pupelės. Tai harmoningas ir subalansuotas skonis, šviežias ir malonus aromatas, mėgstamas ir jau pamiltas poskonis. Tai žvalus rytas, maloni pertrauka tarp dienos rūpesčių ar įsimintino susitikimo liudininkas. Kokybiškos kavos pupelės – vienas iš pagrindinių ingredientų, norint savo namuose pasiruošti kvapnų, prabangų kavos puodelį, primenantį tą įsimintiną kavą pamėgtoje kavinėje. Kokie faktoriai lemia kavos pupelių kokybę? Kokybiška kava prasideda nuo kokybiškos kavos pupelės. O pačios pupelės kokybę lemia ne vienas faktorius. Tam, kad kavos pupelės būtų laikomos kokybiškomis, jos turi atitikti tam tikrus reikalavimus. Kiekvieno kavos mylėtojo skonis skirtingas, tad vienos geriausios kavos, sužavėsiančios…

Espresso kavos kultūra Europoje: kaip ji keičiasi ir vystosi?

Apie ką pirmiausiai pagalvojate išgirdę žodį „kultūra“? Literatūrą, muziką, dailę ar kitus menus? O ar kada susimąstėte, kad kava taip pat turi savo kultūrą, ir jos dalimi esame kiekvienas iš mūsų? Espresso kavos kultūra – tai šimtmečius gyvuojančios kavos ruošimo, gaminimo ir net gėrimo tradicijos, nuolat besikeičiančios, bet išlaikančios savo gilias šaknis. Tai istorija, tai paveldas, tai iki mūsų dienų atkeliavusi išmintis. Espresso kavos sostinė – Italija Kavos kultūros Europoje formavimasis prasidėjo Italijoje. Venecija buvo būtent tas uostas, į kurį pirmąjį Europoje XVI a. importuotos kavos pupelės. Italai kava susižavėjo iškart jos paragavę. Iš čia kava pasklido po visą pasaulį.…

SL34

LINEAGE Typica-like genetic background. GENETIC DESCRIPTION Bourbon-Typica Group (Typica-related) HISTORY SL34 was originally selected in Kenya the late 1930s at the Scott Agricultural Laboratories (for more on Scott Labs, see SL28). Individual tree selections made at the Scott Laboratories in Kenya during the 1935-1939 period were prefixed “SL.” SL34 was selected from a single tree on the Loresho Estate in Kabete, Kenya since research at the Scott Laboratories was often conducted in cooperation with local, private estate owners. The tree was labeled “French Mission.” French missionaries known as Spiritans established a mission in 1893 at Bura (Taita Hills, Kenya), in which…

Caturra

LINEAGE Natural mutation of the Bourbon variety GENETIC DESCRIPTION Bourbon-Typica Group (Bourbon-related) HISTORY Caturra is a natural mutation of the Bourbon variety. It was discovered on a plantation in the state of Minas Gerais in Brazil sometime between 1915 and 1918. Caturra has a single-gene mutation that causes the plant to grow smaller (called dwarfism). Its name derives from the Guarani word meaning “small.” It is also called “Nanico.” After Caturra’s discovery, selections were made by the Instituto Agronomico (IAC) of Sao Paulo State in Campinas, Brazil, starting in 1937. Breeders were interested in Caturra’s small size, which allows plants to be placed…

Castillo

Colombia invests far more than many coffee producing countries in scientific coffee research due to the importance of the crop to the country’s economy. Colombia’s National Center for Coffee Investigation (Cenicafe) – operated by the National Coffee Growers Federation (FNC) – is one of the world’s foremost researchers in developing coffee cultivars developed to improve farmers’ well-being while also retaining cup quality. The research centre is responsible for many of the cultivars developed within the country over the last 60 years. At least from the 1950s onward, Caturra was a highly common cultivar across Colombia, introduced because of its productivity…

SL28

LINEAGE Selection of “Tanganika Drought Resistant.” Bourbon-like genetic background. GENETIC DESCRIPTION Bourbon-Typica Group (Bourbon-related) HISTORY SL28 is among the most well-known and well-regarded varieties of Africa. It has consequently spread from Kenya, where it was originally selected in the 1930s, to other parts of Africa (it is important in Arabica-growing regions of Uganda, in particular) and now to Latin America. The variety is suited for medium to high altitudes and shows resistance to drought, but is susceptible to the major diseases of coffee. SL28 is notable for its rusticity—a quality meaning that it can be left untended for years or…

Close
Sign in
Close
Cart (0)

No products in the cart.





Close