Guatemala Primavera | Kava be kofeino

Kilmės šalis: Gvatemala

Regionas: Acatenango

Ūkis: smulkieji regiono ūkiai

Porūšis: Bourbon/Catuai

Apdorojimas: Plauta / Swiss Water Decaffeinated

Skonio savybės: Obuoliai / Karamelė / Kakava / Lengva ir vaisiška

10,0032,00

SKUCOF-00 Category

Natūraliai apdorota kava be kofeino naudojant inovatyvų „Swiss Water“ metodą, kai nenaudojamos jokios cheminės medžiagos ar jų junginiai. Kofeinas ištirpinamas ir pašalinamas naudojant GCE žalios kavos ekstraktą ir vandenį, taip užtikrinamas puikus skonis, o kavoje nelieka kenksmingų mikroelementų.

Ūkis 

Kooperatyvas „Cooperativa Acatenango“ įsikūręs Acatenango departamente, Chimaltenango mieste, ant Acatenango ugnikalnio, kuris yra trečias pagal aukštį Centrinėje Amerikoje, nuo jo ir kilo kooperatyvo įsikūrusio ant jo šlaitų pavadinimas. Kooperatyvą 1966 m. kovo mėn. įkūrė 27 nariai, kurie norėjo gauti geresnę kainą už kavą. Dėl Acatenango ugnikalnio šlaitų specifikos, skirtinguose vietose skiriasi auginami porūšiai. Žemutiniuose šlaituose paprastai auginama Marsellesa – Villa Sarchi ir Timor, sukurtų Nikaragvoje dėl atsparumo rūdims ir puodelio profilio, ir Catimor – Caturra ir Timor hibridai. Aukštesniuose šlaituose auginama Caturra, Catuai ir Bourbon.

Apdorojimas ir Swiss Water Metodas

Surinkta kava plaunama ir nuimama jos luobelė su dalimi minkštimo, pupelės paliekamos „pusiau sausame sifone“ kuriame vanduo cirkuliuoja ir vyksta kontroliuojama fermentacija, trunkanti 16-18 valandų. Po to pupelės tris dienas džiovinamos terasose, o vėliau perkeliamos į gvardijolas, kur kontroliuojamai džiovinamos iki galutinio lygio. Paprastai džiovinama 40 valandų 45 laipsnių temperatūroje, po to temperatūra sumažinama iki 30 laipsnių ir galiausiai iki 15 laipsnių, kol pasiekiamas optimalus drėgnumas. Sumažinus temperatūrą užtikrinamas tolygus džiovinimas, o tai reiškia, kad žalios kavos gyvybingumas yra optimaliausias. Siekiant paruošti pupeles kofeino pašalinimui, jos išvalomos ir sudrėkinamos grynu vietiniu vandeniu, tada pupelės supilamos į įmonės viduje sukurtą žaliosios kavos ekstraktą (GCE) ir pradedamas kofeino šalinimas. Kofeinas pats pasišalina iš kavos pupelių į GCE, kol tirpių junginių santykis GCE ir kavoje pasiekia pusiausvyros tašką. Kofeinas ir GCE periodiškai cirkuliuoja per anglies filtrus, kur visas kofeinas sulaikomas ir atskiriamas nuo GCE, kuris atnaujinamas, kad jį būtų galima vėl naudoti. Procesas trunka apie 10 valandų, jo metu tikrinamas kofeino kiekis, vyksta laiko ir temperatūros kontrolė. Finalinis rezultatas, kavoje nelieka 99,9 % kofeino.

Svoris N/A
Svoris

1kg, 500g, 250g

Malimas pagal ruošimo būdą

Pupelės, Prancuziškas kavinukas, Chemex, V60, AeroPress, Plikymas puodelyje, Moka kavinukas

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Guatemala Primavera | Kava be kofeino”

El. pašto adresas nebus skelbiamas.